Sådan bliver du en ægte vinkender
Der er en aura af luksus og dekadence over en ægte vinkender, og du er den, der kan komme med de bedste tips og holde de flotteste middagsselskaber. Men hvor skal man egentlig begynde? Her kan du læse mere om, hvordan du bliver en ægte vinkender.
Begynd som begynder
For at lære noget, skal man erkende at man intet ved, det sagde Sokrates, og det er sandt for både viden generelt og kundskab om vin. Det er nemlig sådan, at vinens forunderlige verden kræver øvelse, og da nytter det ikke noget at man leger at man er ekspert allerede inden man er kommet i gang.
Man skal være ydmyg og gå til opgaven med nysgerrighed. Måske har du lært noget forkert, og måske kan du lære noget nyt? Det skal du være åben for, når du træder ind i vinens verden. Det er heller ingen grund til at kaste om sig med flotte vine, du skal begynde et sted. Det er en god ide at se efter gode vine på tilbud. Du kan for eksempel få en Peter Bott riesling på tilbud og prøve dig lidt frem, og lave dig et lille kartotek derhjemme, for at holde oversigt over hvad du har prøvet.
Tag til vinsmagning
Det er heller ingen dum ide at tage til vinsmagning. En vinsmagning, lærer dig mere om vin og giver dig et godt grundlag for at smage flere vine side om side og sammenligne. Det gør det langt nemmere at afgøre, hvad der rent faktisk er god vin, og hvad der er forskellen på de mange forskellige druer og bryggemetoder. Det er nemlig meget vigtigt at lære det helt grundlæggende, når man skal blive vinkender.
Dokumenter din vinrejse på en vinblog
Man skal erkende at det er en rejse, og at man ikke kan starte ud som verdensmester, selv om man selv synes man ved en hel masse. Gå ud fra at du ikke gør. For nogen, kan det være en stor motivation at dokumentere sin vinrejse på en vinblog online. På den måde, kan du dele din rejse og viden med andre entusiaster, få nye venner med samme interesse og dele erfaringer.
På den måde, kan du også gå tilbage i tid og se på hele din rejse, beholde overblikket over hvilke vine du har prøvet og se, hvordan din smag måske har ændret sig over tid. Det er også en del af rejsen.