3 gode idéer til din boligindretning 

Boligindretning kan være en udfordring, hvis man ikke er synderligt kreativ. For andre er det nærmest en fritidsinteresse at indrette, og mange går meget op i dette og holder sig orienteret om nye trends i boligmagasiner. Her giver vi dig tre idéer til din boligindretning, så læs med og få gode tips. 

Når vi indretter vores hjem, er det vigtigste, at vi føler os godt tilpas og har lyst til at opholde os i hjemmet. Det nytter ikke at skabe et hjem med dyre møbler og andet, som nogle måske nok vil blive imponeret over, hvis vi ikke selv føler os hjemme og oplever, at boligen ikke afspejler dem, vi er. 

Lad din stue afspejle dit liv 

Har du for eksempel rejst meget, kan det give rigtig god mening at skabe den rette stemning ved at hænge et flot verdenskort op. Kortet vil minde dig om de skønne rejser, du har været på og de fantastiske eventyr, der venter forude. Et verdenskort hygger og pynter, og kan være mere interessant end et tilfældigt billede, som blot er hængt op for at bryde en bar væg. 

Skab kant med alternative materialer 

I din indretning kan du også overveje at indtænke alternative materialer. For eksempel kan det give en rå og anderledes effekt at benytte lekablokke til at sætte stereoanlægget på eller som fundament for et sofabord, hvor du kan lægge en glasplade på som bordplade. I virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser, og ved at bruge sin kreativitet kan man skabe et helt unikt hjem, som man ikke finder andre steder. 

Glem laminat og gå efter møbler med karakter 

Selve møblerne kan betyde meget i boligindretningen. Her behøver man ikke nødvendigvis at have den store pung frem for at købe pæne møbler, men når det gælder de rum, man opholder sig mest i, kan det være værd at gå udenom det allermest tarvelig som plastikmøbler eller møbler i laminat. Disse materialer bidrager ikke til hyggen og er ikke smukke at se på, men kan dog fungere fint på værelser, der bruges til opbevaring.  

I stedet kan du til stuen gå efter møbler i naturlige materialer som stof eller træ. En smuk gammel teaktræsskænk tilfører karakter og personlighed til stuen, og oldemors gamle lænestol kan være med til at skabe hygge og hjemlighed, ligesom malerier eller andre genstande lavet at mennesker, man kender eller har kendt, kan bidrage til et hjem med personlighed, hvor der er rart at være.