Lav grønnere investeringer med ETF

(sponsoreret indhold)

Måske du allerede gør din del for den grønne omstilling i privaten, men kunne det ikke være skønt at tjene lidt penge på det? Nu spørger du måske dig selv, hvordan det skal kunne lade sig gøre, men det er faktisk meget ligetil.

Det er blevet meget populært at investere i bæredygtighed verdenen over, og med ETF-investeringer (Exchange Traded Fund) kan du være med til at støtte fonde, der arbejder for en grønnere og mere bæredygtig verden. Og derudover vil du se, hvordan din investering og gevinst forhåbentlig vokser.

Når du som investor smider penge i fonde med en grøn profil, er du også med til at afvikle investeringer i olie, kul og gas, hvilket er meget smart set ud fra et miljømæssigt aspekt.

ETF er en børshandlet (og typisk passiv) fond, som på mange måder minder om aktiefonde, udover at andele i en ETF både sælges og handles på børsen.

Når en ETF vil udvide sin kapital, så foregår det ved aktieemission, hvor nye aktier udstedes. Som tidligere nævnt er ETF ofte passive fonde, der følger et fastsat indeks for aktier eller obligationer, men der findes faktisk også aktive ETF’er, ligesom der findes ETF’er, der investerer i mere nicheprægede ting som guld, dyr og miljø.

Invester med hjertet på det rette sted

Langt de fleste større investeringsfonde og banker forsøger at gå uden om investeringer, der støtter våben, kul og atomvåben. Dog er der stadig en gråzone, hvor flere virksomheder kunne fokusere endnu mere på bæredygtighed og klima, end de gør i forvejen.

Det er især fonde og velhavende personer, der vælger at satse og gå forrest i kampen for et bedre og grønnere klima. For dig som investor betyder det dog typisk, at der er større risici forbundet med denne type investeringer, da de stadig er relativt nye på markedet.

Vi har samlet nogle af de mest populære ETF’er at investere i, hvis du er på udkig efter profit, samtidigt med at du støtter virksomheder, der går efter en bedre verden inden for miljø og bæredygtighed.

Grønne ETF’er

  • CRBN – iShares MSCI ACWI Low Carbon Target ETF

Denne ETF vælger deres investeringer ud fra firmaernes CO2-udledning. På den måde adskiller de sig fra de mere typiske ETF’er, der vælger investeringer ud fra virksomhedernes størrelse.

  • LOWC – SPDR MSCI ACWI Low Carbon Target ETF

Ligesom CRBN går de også efter firmaer med lav CO2-udledning. De kan ikke som sådan betragtes som miljørigtige, da de ikke fokuserer på virksomheder, der satser på rene energikilder. De vælger derimod ”kun” porteføljen ud fra, hvordan de traditionelle virksomheders CO2-aftryk er.

  • DSI – iShares MSCI KLD 400 Social ETF

Denne fond kæmper både for sociale og miljømæssige vilkår, og de har 400 virksomheder i deres portefølje. Modsat de to andre ETF’er udelukker de virksomheder, som er involveret i handel med tobak, våben, atomenergi og lignende, hvorfor du er sikret en fond, der forholder sig kritisk til sin portefølje.

Det kan altså godt lade sig gøre at investere i fonde, hvor du har hjertet på dette rette sted, mens du tjener penge. Før du kaster dig ud i ETF-investeringer, anbefaler vi dog, at du sætter dig grundigt ind i, hvorfor du vil investere, og hvad du vil have ud af det.