Sådan får du familien til at spise sundt sammen med dig

Hvis du forsøger at spise sundt, men oplever, at dine familiemedlemmer ikke er så begejstrede for at følge med, skal du ikke fortvivle. Her er et par tips, der kan hjælpe dig med at få dine kære med på at spise sunde fødevarer.

1. Tal om, hvorfor det er vigtigt for dig at spise sundt.

Forklar dine familiemedlemmer, hvorfor du forsøger at ændre din kost. Uanset om det er af hensyn til din egen sundhed, eller fordi du ønsker, at alle i familien skal være sundere, skal du sørge for, at de forstår dine motiver.

2. Vis dem, at sund mad kan være lækker.

En af de vigtigste grunde til, at folk er bange for at spise sundt, er, at de tror, at det vil smage forfærdeligt. Men det behøver ikke at være den vej! Lav nogle sunde retter, der også er lækre, og din familie vil være mere tilbøjelig til at prøve dem.

3. Få hele familien til at deltage i madplanlægningen.

Hvis alle er med til at bestemme, hvad der skal på middagsbordet, vil de være mere tilbøjelige til at spise det. Bed hvert familiemedlem om at vælge sine sunde yndlingsfødevarer og så arbejde sammen om at finde på opskrifter, der indeholder dem. Hvis du bruger en måltidskasse, kan I også sammen sidde og skræddersy madplanen for de kommende uger. Du kan finde de bedste måltidskasser for hele familien her, hvis du gerne vil i gang med at gøre brug af sådan en tjeneste.

4. Gå foran med et godt eksempel.

Den bedste måde at få din familie til at spise sundt på er ved selv at gå foran med et godt eksempel. Spis masser af frugt, grøntsager og fuldkornsprodukter til måltider og snacks, og undgå sukkerholdige drikkevarer og forarbejdede snacks.

5. Vær tålmodig.

Ændring af spisevaner kan tager tid, så vær tålmodig med dine familiemedlemmer. De er måske ikke klar til at hoppe med på den sunde spisevogn lige med det samme, men i sidste ende vil de komme med, hvis du bliver ved med at gøre det.