Sådan opbygger du en spændende bogreol

Noget af det der er mest interessant som bogelsker når man besøger en andens hjem, det er at se hvilke bøger de har stående på deres bogreol. Bøger – udover at de selvstændig kan være interessante titler – kan sige noget om den der læser dem. En enkelt bog siger måske ikke så meget, men en samling af bøger kan give et bestemt indtryk.

Bøger er en fantastisk måde at indtage historier og fortællinger på. Med adgang til et hav af forskellige titler og forfattere, er der rig mulighed for at åbne sin verden op, blot ved at anskaffe sig nogle bøger i ny og næ. Men en tur ned i boghandleren kan virke overvældende med de mange muligheder, så det kan være værd at overveje hjemme fra hvilken type bøger du gerne vil have stående på hylden.

Faglitterære bøger

Faglitterære bøger er en god måde at fordybe sig i et emne på. Traditionelt set er det også den primære måde man lærte på, hvor man nu til dags også tager teknologiske midler i brug. Går man en tur i den faglitterære afdeling af boghandleren eller biblioteket, vil man støde på et stort udvalg af emner; og hvis man gerne vil opbygge en spændende bogreol, kan det være en god idé at fordybe sig i forskellige emner – dog kun et enkelt emne ad gangen.

Man kan starte med at vælge emner der falder inden for ens naturlige interesse. Hvis man gerne vil blive bedre til at lave mad, kan man gå efter nogle kogebøger. Hvis man gerne vil blive bedre til at handle med aktier, kan købe nogle bøger der handler om investering. Selvom man for eksempel nemt kan finde mange informationer om aktier og investering på denne side, så er der alligevel noget særlig ved at lære igennem en bog i stedet for en skærm.

Skønlitterære bøger

Når det kommer til fiktion, så kan mange have en tendens til at læse mange bøger af den samme forfatter eller inden for den samme genre og man skal da også nyde hvad man læser. Men man kan med fordel også overveje at udbrede de genrer og typer forfattere man læser. Overvej for eksempel hvilke typer bøger du læser mest af og så gå i den modsatte retning.

Læser du for eksempel mange bøger af engelske og amerikanske forfattere, så læser du højst sandsynligt mange bøger skrevet af ”hvide” forfattere. Det er der ikke nødvendigvis noget dårligt i hvis du nyder bøgerne, men hvis man gerne vil udvide sin horisont, kan man vælge at læse mere bredt; for eksempel bøger af forfattere fra Nigeria, Egypten eller Japan.

Bøger er nydelige at læse og den samling man har stående derhjemme kan være med til at sige noget om hvem man er og hvad man interesserer sig for. Så hvem er du?