Aktier er for alle

Aktiehandel, handel med kryptovaluta, obligationer og andre værdipapirer er efterhånden stort set for alle.

Du skal ikke kigge ret mange år tilbage før det kun var et fåtal der aktivt beskæftigede sig med aktiehandel, men i dag er det blevet så hurtigt, nemt og billigt at komme i gang, at langt de fleste på et tidspunkt forsøger sig med aktiehandel. 

Nye handelsplatforme

Der dukker jævnligt nye handelsplatforme op på nettet, både danske og udenlandske, og nogle af dem er gode mens andre er knapt så gode. Markets.com er en af de mere populære handelsplatforme i nyere tid pga. dens brugervenlighed og smarte analyseværktøjer.  Du kan læse mere om hvordan den fungerer her https://cryptoex.dk/handelsplatform/markets-com/.

Men hvilken handelsplatform, du bør vælge, er faktisk meget individuelt, og du kan med fordel bruge lidt tid på at sætte dig ind i de forskellige funktioner og muligheder som diverse handelsplatforme giver dig. 

Opret en prøvekonto

Det kan som sagt være rigtig svært at gennemskue de mange handelsplatforme. Hvilke fordele og hvilke ulemper er der? Hvordan er brugervenligheden osv.? 


Langt de fleste handelsplatforme tilbyder at du kan oprette en gratis prøvekonto hvor du får et fiktivt beløb at handle med.

Nu kan du så frit afprøve forskellige funktioner, og det kan også være en god måde generelt at lære om hvordan markedet og platformen fungerer. 

Danske og udenlandske handelsplatforme

Om du bruger en dansk eller en udenlandsk handelsplatform er igen helt op til dig, og det betyder ikke noget for dig afkast som sådan. Det handler alene om hvilke funktioner du gerne vil have, og hvor du gerne vil have mulighed for at investere, det er nemlig ikke alle handelsplatforme der giver adgang til alle børser osv.

Der hvor det kan betyde noget, om hvorvidt du bruger en dansk eller en udenlandsk platform er i forhold til SKAT f.eks. for mens nogle danske handelsplatforme selv står for at indgive diverse oplysninger til SKAT, så skal du måske selv gøre det hvis du bruger en udenlandsk handelsplatform. 

Transaktioner kan koste penge

Når du handler med aktier er der ofte en såkaldt kurtage, det er et gebyr for at sælge og købe aktier. Det skal du huske at være opmærksom på. Nogle handelsplatforme proklamerer måske at der ikke opkræves kurtage, men til gengæld kan det så koste et gebyr at indsætte og at hæve penge fra dine konti.

Læs derfor altid hvilke gebyrer osv. der gælder inden du beslutter dig endeligt.