6 nemme tips til forårsrengøring af et skinnende rent hjem

Intet føles helt så tilfredsstillende som at komme hjem til et hjem, der er så rent, at det næsten funkler. Da rengøring af dit hus fra top til bund kan være overvældende – for ikke at nævne, trættende og tidskrævende – er det nemmere at tage det rum for rum eller apparat for apparat med forårsrengøringstips fra vores organiserings- og rengøringseksperter.

Uanset om du kun har fem minutter til at friske tingene op, eller du tilfældigvis har en hel weekend til overs, er vores professionelle serviceteknikere her for at hjælpe dig med at lære, hvordan du giver dit hjems afkroge en tiltrængt opfriskning med disse rengøringsvejledninger.

Overvej dette som din officielle tjekliste for forårsrengøring: Gå gennem nedenstående punkt-for-punkt for at sætte fokus på forskellige ting i hjemmet, eller tag fat i dit hjems mest beskidte steder, når du har lidt ekstra tid på dine hænder. Selvom der er nogle punkter på denne liste (hvordan du f.eks. rengør din mikrobølgeovn eller renser dine tæpper), er der også et par ting, der ofte forbliver ubemærket, såsom dine dørmåtter.

Men før du overhovedet går i gang med arbejdet, skal du sørge for at have alle de bedste rengøringsprodukter til at fjerne pletter, støvsuge snavs, skinne gulve og meget mere. Slutresultatet: et mere beboeligt rum lige i tide til sommeren.

Rengør dine dørmåtter

Fang mere snavs ved at bruge to måtter, en uden for døren og en indeni. For at genopfriske, skyl af og lufttørre udendørs måtter. Støvsug indendørs på begge sider – at gå over bagsiden vil skubbe fanget snavs ud på gulvet, hvor det vil være lettere at samle op.

Vask vinduer ned

Vent på en overskyet dag med at pudse dine vinduer og start på den skyggefulde side af huset (direkte sol kan føre til striber). Hæv persienner eller skærme og vask vinduer med glasrens og en mikrofiberklud. Afstøv herefter med en støvsuger og afslut ved at støvsuge stofgardinerne og gardinerne.

Tør vægge af

At holde dine vægge fri for fedtede fingeraftryk, støv og pletter er lige så nemt som at tørre dem af med en fugtig mikrofiberklud. Sørg for at starte fra top til bund, og bonuspoint, hvis du også tørrer dørkarme og fodlister!

Opfrisk dine beskidte tæpper

Rens dine tæpper med en dyb rengøring ved at bruge en bærbar tæpperenser med en roterende børste. For at befri dit tæppe for kæledyrs lugte, drys bagepulver eller tæppe lugtfjerner på dit tæppe. Brug en blød børste til at arbejde bagepulveret ind i dit tæppe og lad det stivne i 15 til 30 minutter. Støvsug bagepulveret af gulvtæppet med en frisk pose eller en ren smudskop.

Rens køkkenvasken

Har du køkkenstank, du bare ikke kan fjerne? Prøv at køre et par skiver af citronskal gennem din afløb og følg med koldt vand for at slippe af med uønskede lugte.

Damprens mikroovnen

Ryd op i de irriterende tomatpletter én gang for alle. For at rengøre din mikrobølgeovn skal du fylde en stor mikrobølgesikker skål med 1 kop vand og en hakket citron, lime eller appelsin eller flere spiseskefulde eddike og stikke den indeni. Tænd for apparatet i flere minutter, eller indtil opløsningen koger, og vinduet er dampende, og lad det derefter køle af i fem minutter, før du åbner døren. Fjern og tør indersiden og ydersiden af med en svamp.

Vask de genanvendelige poser

Genanvendelige indkøbsposer skærer ned på spild af plastik, men de kan blive snavsede med tiden. Se på plejeetiketten på dine genanvendelige poser for at bestemme den bedste måde at rengøre dem på. Hvis de ikke tåler maskinvask, skal du rengøre dem grundigt med en svamp eller klud dyppet i skumvand. Skyl med en ren klud og lad lufttørre.

Pift granitbordpladerne op

Grav granitpoleringen ud for at genoprette glansen og hjælpe med at afvise pletter på dine køkkenoverflader. Til daglig aftørring skal du bruge en specialiseret granitrens. Den milde formel skærer fedt og fjerner overfladepletter uden de skadelige virkninger af eddike eller ammoniak, og den efterlader ikke en kedelig hinde som almindelig opvaskemiddeldåse.

Ovenstående var 6 skarpe råd til en forårsrengøring af dit hjem. Følg med her på bloggen for løbende at få flere.