Du bliver hvad du spiser – langt op i alderdommen

Vil du gerne spise sundt, så du kan forblive slank og ung langt op i alderdommen? Så får du i denne artikel en række tips til fødevarer, der kan hjælpe dig med at opnå dette.

Læs med herunder, hvor vi giver dig en række fødevarer, der hjælper dig med at holde dig ung. Selvom skønhed kommer indefra, men derfor kan man jo godt hjælpe den lidt på vej.

 

Hørfrø

Hørfrø tilbyder imponerende sundhedsmæssige fordele.

De indeholder lignaner, som er en type polyphenol, der har antioxidantvirkninger og kan sænke din risiko for at udvikle en kronisk sygdom, såsom hjertesygdomme og brystkræft.

De er også en god kilde til en omega-3 fedtsyre kaldet alfa-linolensyre (ALA). Indtagelse af en kost rig på omega-3 fedtstoffer hjælper med at understøtte en sund hudmembran ved at hjælpe din hud med at forblive hydreret og fyldig.

I undersøgelser af høj kvalitet fra 2009 og 2011 viste kvinder, der indtog hørfrø eller hørolie i 12 uger, øget hydrering og glattere hud. Der er dog behov for nyere forskning.

Granatæbler

Som de fleste frugter er granatæbler fulde af sunde næringsstoffer.

De har et højt indhold af fibre, kalium og K-vitamin, som hjælper med at støtte et sundt hjerte. De er ligeledes rige på antioxidanter, såsom flavonoler, tanniner, phenolsyrer og lignaner.

Nogle undersøgelser af mennesker og dyr tyder på, at antioxidanterne, der findes i granatæbler, også kan hjælpe med at understøtte en sund hudældning ved at reducere UV-hudskader og brune pletter forårsaget af soleksponering.

Disse antioxidanter hjælper også med at beskytte hudens eksisterende kollagen og fremmer hudens dannelse af nyt kollagen.

Selvom der er behov for mere forskning, kan granatæblefrø og deres juice give en hurtig, nærende kilde til antioxidanter i kosten.

Avocadoer

Avocadoer er rige på hjertesunde fedtstoffer, fibre og adskillige vitaminer og mineraler, der er essentielle for sundheden.

Deres høje indhold af enkeltumættet fedt kan hjælpe med at fremme sund hud ved at understøtte en sund hudmembran, mens deres høje indhold af antioxidanter kan bekæmpe frie radikaler, der beskadiger og ælder huden.

For eksempel viste en undersøgelse, at en kost rig på plantebaserede fedtstoffer var forbundet med bedre hudsundhed hos ældre voksne.

I betragtning af avocadoernes lækre smag og alsidighed er det en nem måde at få ekstra næring til en sund hud at tilføje dem til din kost.

Tomater

Tomater giver mange imponerende sundhedsmæssige fordele, hvoraf flere kan tilskrives deres høje lycopenindhold.

Lycopen er en type carotenoid, der giver tomater deres røde farve. Det fungerer også som en antioxidant for at hjælpe med at reducere risikoen for kronisk sygdom.

Undersøgelser af menneskelige hudprøver viser, at lycopen også kan give en lille mængde beskyttelse mod solens skadelige stråler. Denne beskyttelse er dog væsentligt lavere end ved brug af solcreme.

I en undersøgelse havde kvinder, der hver dag drak en antioxidantrig drik indeholdende lycopen, sojaisoflavoner, fiskeolie og vitamin C og E, et målbart fald i rynkedybden efter 15 uger.

Undersøgelsen kan dog ikke direkte binde lycopen til disse hudfordele, da drikkevaren indeholdt flere andre ingredienser.

At parre tomater med sunde fedtstoffer, såsom olivenolie eller avocado, øger kroppens optagelse af lycopen markant.