Faste som metode til mere energi og vægttab

(sponsoreret indhold)

Vi kan officielt skrive forår i årskalenderen og det betyder, at sommeren nærmer sig med hastige skridt. Hvis vi er så heldige at få en sommer med høj sol og varme dage, betyder det, at vi snart skal til at trække i mindre beklædningsgenstande og måske også noget badetøj, hvis man er pool- eller strandtypen. Hvis vejret ikke arter sig i Danmark, kan det være, du skal rejse til fjernere himmelstrøg for at opleve det varme vejr. Du kan låne penge hurtigt og tage afsted til din ønskede feriedestination hvad end det er i Sydeuropa, Asien eller noget helt tredje.

Hvis vinteren har været lidt for god ved dig

Den sommerlige og mere letpåklædte garderobe kan give anledning til sved på panden i sig selv hos nogle, hvis vinterens mørke har betydet mere hygge, der har inkluderet lidt flere kalorier end nødvendigt. Selvom det kan være fristende at gå på en stram diæt med strenge regler om indtag af mad og tilmelde sig en fitness-bootcamp for at tabe en masse kilo hurtigst muligt, virker det sjældent efter hensigten. Hurtige vægttab er ofte usunde vægttab, og i langt de fleste tilfælde ender man med at tage det hele på igen. Derudover er man i selve forløbet for det meste ikke særlig glad eller overskudsagtig på grund af den enorme stress, kroppen er under, så hverken du selv, din familie eller dine kollegaer har lyst til at være sammen med dig, så længe det står på.
Der er forsket en masse i måder at tabe sig på – på den mest effektive og sunde måde. På trods af de massive mængder penge, der er lagt i forskningen, er der stadig uvished omkring, hvad der fungerer bedst. Dog er der en metode, som vinder mere og mere indpas rundt omkring i verden.

Begræns dit spisevindue

Faste. For mange mennesker er det ord forbundet med tanker omkring religion, yogaretreats og alternative behandlere. Men faste er faktisk slet ikke hokuspokus-agtigt på nogen måde. Der er masser af studier, som bekræfter at faste er sundt for os mennesker. Der er dog masser forskellige måder at faste på, og du må nok prøve dig frem for at finde ud af, hvad der virker bedst for dig, hvis du er interesseret i at faste. Det kan virke meget skræmmende og unaturligt for os vesterlændinge, som er vant til at have mad tilgængeligt fireogtyve timer i døgnet. Men det er måske derfor, vi er tykkere og har flere livsstilssygdomme end nogensinde før.

Rent praktisk behøver du på ingen måde at kaste dig ud i at faste tre døgn uden andet end vand, første gang du skal faste. Du kan med fordel prøve den model, der hedder 8/16 til at starte med. Det betyder, at du ikke spiser noget i seksten timer af døgnet, mens du kan spise i de resterende otte timer. Dermed ikke sagt, at du skal spise otte timer i streg, da sundhedsfordelene ved fasten så nok ikke kommer til sin ret. De fleste som foretrækker 8/16-modellen, angriber det ved at lade være med at spise morgenmad og droppe aftensnacking. Det vil sige, at deres aftensmåltid er indtaget klokken 20 og så spiser de først igen til frokost kl 12 den efterfølgende dag.
Men der er mange måder at gøre det må. Du kan faste en dag om ugen, du kan spise et enkelt måltid om dagen. Undersøg de forskellige muligheder og find din favorit. Hvis din krop respondere positivt på fasten, vil du få mere energi, bedre fordøjelse og tabe overflødige kilo.